Rotoplast
       

Technologie

Onze brochures

De wereld verandert, Rotoplast innoveert

Rotoplast, opgericht in 1972, sterk door haar ervaringen, staat tot uw dienst voor de ontwikkeling en de uitvoering van uw projecten.

Rotomoulage is de meest geschikte techniek voor de productie van holle lichamen zonder lasnaden voor kleine en middelgrote reeksen.

Deze oorspronkelijke techniek wendt kunststoffen aan als een gekleurd poeder in een mal / pers in rotatie op twee loodrechte assen.

De vervaardiging van een onderdeel in rotomoulage gebeurt in 3 fasen

  1 - een polymeer in poedervorm wordt in de mal geplaatst.
  2 - de mal wordt in een oven geplaatst en onder invloed van de warmte smelt het poeder weg en neemt het precies de vorm van de wanden aan.
  3 - de mal komt in de fase van de afkoeling om het onderdeel te consolideren.

Dankzij de lagere kosten van de werkmiddelen is de rotomoulage volledig concurrerend met andere giettechnieken.

Deze techniek was vroeger gereserveerd voor de citernes en vuilwatertanks.

Dankzij de ontwikkeling van materialen en machines is deze techniek / deze werkwijze een referentiepunt geworden voor landbouwmachines, industriƫle voertuigen, militaire en civiele luchtvaart alsook voor veel andere zeer gerichte toepassingen.

De bijna volledige vrijheid die rotomoulage biedt, maakt de vervaardiging van de meest complexe onderdelen in uiterst gevarieerde volumes mogelijk.

Rotoplast transformeert alle grondstoffen (PE, PP, PA, reticulair...) en beheerst alle technieken van rotomoulage : dubbele wand, meerdere lagen, met of zonder schuim, met of zonder toevoeging van metalen inzetstukken in de wanden van het onderdeel.

De afwerking van de stukken in onze ateliers maakt de montage van meerdere onderdelen (wielen, stoppen / doppen, klinknagels, handgrepen, joints...), de controle van de afdichting, de doorboringen, serigrafie... volgens specificatie mogelijk.

 
Download onze brochures in PDF formaat
 
brochure Rotoplast
 
CuvesNARO
 
Microstation